Avokadosoppa

avokado_soppa.png

4-6 portioner

  • 70 gram spenat

  • 2/3 gurka
  • 2 avokadofrukter
  • 1 knippe persilja
  • 1 vitlöksklyfta 
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 2 msk ljus miso
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 urkärnade medjoodadlar
  • 1 nypa chili
  • 5-7 dl vatten 
  • Finhackad gräslök
  • Valfri ätbar blomma t.ex. Gräslöksblomma

Gör så här:

Skölj spenaten. Skär gurkan och avokadofrukterna i mindre bitar. Hacka persiljan och skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser i en blenderkanna till en slät soppa. Smaka av och ställ svalt till servering. Häll upp soppan i skålar eller glas och toppa med sparris, ingefärsyoghurt, gräslök och blommor. 

Sparris 
Bryt av nedersta delen och släng den av 1 knippe sparris. Skär i mindre bitar. Hetta upp 2 msk smör i stekpanna, sänk värmen och fräs sparrisen i några minuter. Salta och peppra.

Ingefärsyoghurt
Riv 1 msk ingefära fint. Rör ner i 1 dl yoghurt tillsammans med lite havssalt och 1 msk näringsjäst.  

Josefin Fridlund