CurlyFood

Makes people eat vibrant food

EKOLOGISK catering MED SÄSONGENS
VÄXTER, GRÖNSAKER, ROTFRUKTER, SVAMPAR OCH ÖRTER. InspirERADE MATLAGNINGSKURSER, CLEANSEPROGRAM OCH YOGARESOR. 

4J7A3278.jpg

tjänster

 

EKOLOGISK CATERING

Vi tillagar catering för frukost, fest och mingel, privata tillställningar samt företagsevent. Vi använder uteslutande ekologiska/KRAV råvaror och säsongen inspirerar menyerna. Just nu använder vi blodapelsiner, brysselkål, grönkål, betor, färsk gurkmeja, hasselnötter, granatäpple, hokkaidopumpa, kimchi, mandelsmör, kapris, vattenmelonrättika.

Pris och menyförslag skickas vid förfrågan.

CLEANSE

4 dagars Cleanse - en halvfasta på helfart.
Varje dag hämtar  du en kasse full med god mat och dryck varsamt tillagat av säsongens ekologiska råvaror. Tanken med Cleansen är att du ska få inspiration och kunskap till mat som stärker din hälsa och knuffas i rätt riktning. 
Kassen hämtar du på Hagagatan 42 mellan klockan 07-12.

Pris: 3136 kr inklusive moms.

MATLAGNINGSKURS

Curlyfood erbjuder matlagningskurser fullmatade med inspiration, goda smaker och kunskap i hur du enkelt skapar ett skafferi som stärker din och familjens hälsa. Tillfällena är anpassade så att du kan välja att delta i samtliga eller komma till ett av datumen. Mot slutet av cleansen skickar vi ut recept så att du enkelt själv kan fortsätta på egen hand.

Pris: 1395 kr inklusive moms. 

 

YOGABRUNCH

Dagen inleds med chakrayoga i syfte att stärka och balansera nervsystemet. Därefter står en grön värmande brunch med säsongens råvaror som serveras med ett inspirerande matprat. Menyn kommer att vara immunförsvarstärkande med fokus på nyttiga bakterier.  

Yoga Pris: 225 kr inklusive moms. 
Brunch Pris: 525 kr inklusive moms.

vitalisera ditt skafferi

Kom på föreläsning om hur du vitaliserar ditt skafferi med läkande örter & smakrik mat. Missa inte chansen att ta kommandot över ditt självläkande och vitaliserande skafferi. Få en uppdatering av hemmaköket för att laga nyttig och god mat.


Pris: 1395 kr inklusive moms. 

Hemma hos

Vad är mer givande än att få hem en kock med massa härliga råvaror som tillagar en smakrik middag och lämnar köket välstädat. Ge bort en kock till din käraste, föräldrar, chef eller varför inte de nygifta. Samtliga råvaror är ekologiska/KRAV. 


Pris och menyförslag skickas vid förfrågan.

EVENemang

 

RECEPT

Ta inspiration och tillaga något nytt redan idag. Kanske en avokadosoppa eller varför inte baka ett bröd med fikon till frukost?

carpaccio.jpg

kokböcker

 

juicer och smoothies

I den här boken hittar du massor av goda och stärkande drycker. Den som vill kan följa ett förslag på en helfasta och för den som planerar en halvfasta finns det menyer för varje årstid med recept på smoothies, juicer, elixir, nötmjölk, shots, buljonger, frukostar, luncher, middagar och treats. Alla recept är växtbaserade och fria från vitt socker och gluten.
Boken innehåller också ett kapitel med råvaror som det är bra att ha hemma i skafferiet – och sådana du bör undvika, tips på lämpliga tillskott och superfoods att komplettera med samt mängder av goda råd inför din fasta.

hälsosam mat

Vad vi äter har stor betydelse för vårt välbefinnande och särskilt för hur magen mår. Här kan du läsa om hur allt hänger ihop när det gäller vår matsmältning. Från första enzym, till saltsyra, magsaft, tarmflora och vikten av goda bakterier. Du får även mängder av inspiration till hur du kan fylla ditt skafferi och sedan ta till vara på råvarornas innehåll genom att grodda, torka och fermentera.
I boken finns också massor av läckra recept: en grön salladsbowl med matcha, rödbetsfalafel, svampfyllda mangoldknyten, fänkålsnektar, mangogranola och mycket mer. 

 

yogamat

Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier. Här finns den snabba linssoppan som du enkelt gör direkt efter jobbet, en balinesisk lunchsallad med jordnötter, den krämiga yogagröten som håller dig mätt i flera timmar och den matiga mackan som du tar efter kvällens pass men även sötsaker som tårtor. 

cecilia

Cecilia Davidsson är utbildad näringsterapeut och kock och håller bland annat kurser i hälsosam matlagning. Cecilia har en gediget CV när det kommer till mat och har ansvarat för menyerna på flera uppskattade restauranger med hälsoprofil.

cecilia-davidsson-curly-foods-sv.jpg

instagram @curlyfoods